O nama

VELIČKI KAMEN je osnovan 22. travnja 2009. godine kao društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, prijevoz i usluge, sa sjedištem u Velikoj, Industrijska ulica 6. Tvrtka počinje sa radom 16.06.2009. godine, te trenutno zapošljava 121 djelatnika.

Osnovna djelatnost

Osnovna djelatnost tvrtke je eksploatacija tehničko-građevnog kamena za koji je tvrtka u srpnju 2010. godine potpisala sa Republikom Hrvatskom Ugovore o koncesiji za eksploataciju tehničko-građevnog kamena na EP Vetovo i EP Pliš-Mališčak.

Tvrtka je organizirala proizvodnju u:

Dva kamenoloma prema mjestu eksploatacije „Veličanka“ u Velikoj i „Vetovo“ u Vetovu, gdje se neposredno nakon eksploatacije odvija i proces prerade istog u tehničko-građevni kamen, uz ova dva kamenoloma tvrtki je dodijeljen prijenos eksploatacijskog polja tufa „Poljanska“ Tvornici suhih mješavina ( proizvodnja žbuka i ljepila) Tvornici betona i betonskih elemenata

Vodeći u regiji

Sa ostvarenom prosječnom prodajom od 10.000 tona žbuka i ljepila, te više o 1.000.000 tona tehničkog kamena, svrstavamo se u jedne od najvećih proizvođača navedenih materijala u ovom dijelu regije.

© 2014. velicki-kamen.hr Sva prava pridržana.