Vodeći u regiji

Velički kamen je vodeća tvrtka u regiji za eksploataciju tehničko-građevinskog kamena, proizvodnju ljepila i žbuke te betona i betonskih proizvoda. Uz tri kamenoloma u koncesiji, preko dva desetljeća iskustva i više od 120 zaposlenih, Velički Kamen se ponosi i certifikatom bonitetne izvrsnosti za 2018. i 2019. godinu. Kvaliteta proizvoda je glavni kriterij u poslovanju Veličkog kamena zbog čega se neprestano ulaže u proces proizvodnje i razvoj.

Nositelj AAA Certifikata bonitetne izvrsnosti

velički kamen
Sjedište Veličkog kamena u Velikoj.

S ostvarenom prosječnom prodajom od 10.000 tona žbuka i ljepila te više od 1.000.000 tona tehničkog kamena, Velički kamen se svrstava među najveće proizvođače navedenih materijala u regiji.

Najveći proizvođač žbuke, ljepila i tehničkog kamena u regiji.

Uz eksploataciju kamena, Velički kamen intenzivno radi na ulaganjima u razvoj Tvornice suhih mješavima, odnosno u proizvodnju žbuke i ljepila.

Ljepila za unutarnje i vanjske radove vrhunske kvalitete.

Velički kamen proizvodi ljepila i žbuke najsuvremenijom tehnologijom uz visokokvalitetne tehničke i logističke uvjete što garantira vrhunsku kvalitetu proizvoda. Radi se o sljedećim proizvodima: fleksibilno i visokofleksibilno ljepilo za pločice za unutarnje i za vanjske radove te ljepilo/glet za stiropor i kamenu vunu te žbuka za unutarnje radove (U žbuka) i žbuka za vanjske radove (V žbuka).

Preko 120 zaposlenih i neprestana ulaganja u razvoj.

Na osnovu Ugovora o koncesiji s Republikom Hrvatskom o eksploataciji tehničko-građevinskog kamena, Velički kamen djeluje u tri kamenoloma; Veličanka, Vetovo i Poljanska. U Velikoj i Vetovu se neposredno nakon eksploatacije odvija i proces prerade kamena u tehničko-građevni kamen.

Kamenolom u Velikoj.

Čuvamo okoliš.

Briga o okolišu vrlo je važna okosnica poslovanja Veličkog kamena. Ulaganje u strojeve norminare po kriteriju minimalnog zagađenja okoliša i Sporazum o partnerstvu s Javnom ustanovom Park prirode papuk (2017.) te razvijena svijest o čuvanju okoliša kod svih naših djelatnika dokaz su dobre suradnje koju njegujemo s prirodom.

Zalijepi se za domaći proizvod.

Velički kamen ima sjedište u općini Velika, u Požeško-slavonskoj županiji i upošljava preko 120 djelatnika. Kupnjom proizvoda Veličkog kamena izravno pomažete domaćoj industrijskoj proizvodnji, razini zaposlenih te općenito podizanju standarda u ovoj slavonskoj županiji. Kupnjom domaćih proizvoda utječemo na standard naše uže ili šire zajednice.

Ulaganje u razvoj, ali i u kadar – pretpostavka su uspjeha.

Podaci o društvu

VELIČKI KAMEN d.o.o
Društvo za proizvodnju, prijevoz i usluge
OIB: 40910558665
Adresa: Industrijska ulica 6, 34330 Velika
Temeljni kapital: 33.061.600,00 kn
Uprava društva: Marko Tadić (Predsjednik Uprave), Zoran Škorić (Član Uprave), Ivan Arambašić (Član Uprave)